Den sista tiden
Logga Lunds Djursjukhus

Djursjukhusets öppettider: mån-fre 08.00-24.00

Telefon 046-270 40 00

Jour mån-fre 17.00-24.00, lör- och helgdagar 08.00-24.00

Vid akuta fall ring 046-270 40 10 alla dagar 08.00-24.00

Se butikens öppettider >>

Den sista tiden

För alla djurägare är det svårt att ta ett beslut om att låta sitt djur somna in. Det kan vara stort att ta steget att ringa till oss för att boka en tid. Vi som arbetar här är alla medvetna om detta och gör vårt bästa för att er stund här ska bli lugn och personlig. Berätta gärna när du ringer om du har något speciellt önskemål så gör vi vad vi kan för att uppfylla det.


När du bokar tiden så säg till om du vill att vi undersöker ditt djur först. Våra veterinärer hjälper dig gärna i ditt beslut om du känner osäkerhet. Friska djur avlivar vi inte utan samråd med någon av våra veterinärer.


Behövs det ett livintyg till ditt försäkringsbolag så meddela oss.


Att fundera på innan ni kommer

Det är bra om du har funderat över hur du vill göra med ditt djur efteråt. Vi samarbetar med Cremit som tar hand om alla våra kremeringar. Du kan välja att låta kremera ditt djur med andra, en så kallad gemensam kremering, eller enskilt. Askan sprids då i Cremits vackra minneslund som du är välkommen att besöka alla dagar om året. Vill du ha tillbaka askan ska du be att få en separat kremering. Det finns möjlighet att välja bland olika urnor, vill du välja urna utöver standard så meddela oss. Vill du själv begrava ditt djur måste du höra med din kommun angående tillstånd för detta.


När ni kommer

Du anmäler er i receptionen så försöker vi så snart vi kan ta in er på ett rum. Här inne får du skriva på en begäran om avlivning samt legitimera dig. Vi ordnar med betalning beroende på vilken kremering du önskar.


Hund

Din hund får en lugnande spruta och ni får sitta en stund tillsammans. Vi lägger en kanyl, oftast i ett av frambenen. När du känner dig redo, sprutar veterinären sedan in ett sömnmedel i kanylen och ditt djur somnar lugnt in. Du får sitta med din hund så länge du behöver och veterinären lyssnar alltid på hjärtat för att säkerställa att det inte slår.


Katt

Din katt får som regel en lugnande spruta innan sömnmedlet/avlivningsvätskan ges. Avlivningsvätskan ges i buken eller intravenöst. Hur snabbt din katt somnar in är individuellt och kan variera från ett par minuter till ca. en kvart. Sitt med din katt så länge du önskar. Veterinären kommer att lyssna på hjärtat för att säkerställa att det inte slår.


Har du frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta oss.

   

Fullmakt vid avlivning >>